[title]
Amb la fase 1 arriba un dels moments més esperats per molta gent: la tornada als bars i restaurants. Som socials per naturalesa, però la desescalada cal fer-la bé. El sector de la restauració, molt damnificat, també ha de seguir uns protocols de seguretat per evitar contagis.
Les terrasses no han de superar el 50% del seu aforament, podran tenir un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules i s'haurà de respectar la distància de seguretat de dos metres entre les taules o grups de taules.
El Ministeri de Sanitat i l'OMS també s'han donat una sèrie de recomanacions que han de seguir bars i restaurants per a la prevenció del contagi.
- Han de tenir gels desinfectants a l'entrada dels establiments per a l'ús dels clients i del personal del local.
- Desinfecció de taules i cadires entre clients.
- Netejar freqüentment el mobiliari, taulells, màquines dispensadores de tabac, poms de les portes, lavabos i datàfons amb desinfectant.
- Prioritzar l'ús de jocs de taula i vaixella d'un sol ús i, si s'utilitza la normal, rentar la vaixella a temperatures superiors als 80º i, en el cas de les estovalles i roba de treball, rentar en rentadores industrials a més de 60º.
- Es recomana no utilitzar cartes i menús comuns. Millor cartells o pissarres que no toquin els clients.
- No utilitzar dispensadors de tovallons i altres elements similars com escuradents i setrills i prioritzar les monodosis.
- Fomentar el pagament mitjançant targetes de crèdit o mòbils en comptes de diners en efectiu i desinfectar el datàfon després de cada ús.
- Els lavabos tindran una ocupació màxima d'un client cada vegada, excepte en casos de persones dependents que necessitin ajuda, i s'hauran de netejar i desinfectar, com a mínim, sis vegades al dia.